20210116_husika_031 (1).jpg

Husika

2015-ben kezdtem bele a marha tartásba azzal a céllal, hogy prémium minőségű, vegyszer és tápmentes marhahúst állítsak elő. Skót felföldi, angus és wagyu fajtákat keresztezve jobbnál jobb steak húsokra leltem! 2021-ben megnyitotta kapuit a kistermelői húskonyhám, ahol a negyed marhából az amerikai bontási módszert követve vákumcsomagba kerülnek a különböző alkatrészek.

20210116_husika_031.jpg

vendéglátás

Éttermeknek alkalmilag előre egyeztetett fajtájú és méretű prémium húsokat szállítunk.

20210116_husika_011.jpg
20210116_husika_038.jpg

marhahús a családnak

Nagy öröm visszahallani, hogy mennyire ízes lett a pörkölt, a borjú bécsi vagy a vasárnapi húsleves! Egy egy találkozáskor létrejönnek nyitott inspiráló pillanatok, amik eredményeképpen új receptek kerülnek kipróbálásra!

20210116_husika_012.jpg

Gasztroforradalom van! Egyre többen mélyülnek el a különleges és lassú marhahús elkészítési módokban mint smoker josper, ilyen grill olyan grill, egg, kamadó, száçs meg a varamati duplafalu anyjakínja... A sikerhez én úgy látom 4 dolog kell: hús, kitartás, tapasztalat, eszköz.

Ilyen fontossági sorrendben. Bár az utóbbi kapja altalában a legnagyobb hangsúlyt birtoklás orientált világunkban.

Bödőcs nagyapja is megmondta, hogy ágyas-meggyes l*fasszal nem lehet ganajt rakni... ugyanígy a hentestől vett letejelt holstein fríz selejt tehénből nem lehet isteni csodát fakasztani.

Hogy csináljuk mi? Kérhetsz különleges marha alkatrészeket, bármekkora méretben. A levágott állataink garantáltan adalék és vegyszermentes táplálékon éltek egészséges környezetben.

IMG_20211120_090031.jpg

Steak & Smoker lovers

garantált minőség

Állataink legfőbb tápláléka a saját legelőkről származó réti széna. A kaszálást Gyulával ketten végezzük!

Két cél lebeg a szemünk előtt, hogy ne öregedjen el a fű, és ne ázzon meg egyik munkafolyamatban sem! Ez eddig mindig sikerült. Vágás előtt minimum hat hónapig, a Környékböl származó nem génkezelt kukoricát és árpát esznek, majd forrásvizet isznak rá.